“I ögonblick efter ögonblick, sekund för sekund, gör jag valet mellan att vara offer eller skapare av min egen verklighet”. Kay Pollaks stämma fyller mitt inre rum på min morgonpromenad och jag reflekterar. Jag pratar själv om att välja tankar på min föreläsning och hur varje tanke påverkar hur vi mår. Tänker att det är medvetenheten om att vi faktiskt kan välja som gör oss fria. Om vi vågar se och tro på att det som vi retar oss på hos andra människor egentligen är meddelanden om beteenden vi själva har som vi inte är så stolta över. Låt oss sänka garden, vända ögonen inåt och våga se. Ingen har sagt att personlig utveckling och personligt ledarskap är lätt. Det kostar både mod och energi att växa men jag tänker att det kostar mer energi att hålla tillbaka det som egentligen är vi. När nu våren kommer fundera på vilka knoppar som ska brista hos dig? Vad tänker du skörda av det du sått? Vad vågar du titta på och förändra? Det finns en fantastisk kraft i att våga välja väg.